25 iunie 2013

Voluntarul lunii iunie: Silviu Homoceanu, LSRS Germania

Silviu, spune-ne mai multe despre tine.
Am absolvit Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2005, după care mi-am continuat studiile masterale în Germania în cadrul departamentului de Informatică al TU Braunschweig. În prezent ocup postul de asistent universitar în cadrul Institutului de Sisteme Informatice – TU Braunschweig, etapă ce se va încheia prin absolvirea doctoratului.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
 Sunt membru al echipei LSRS Germania începând cu vara anului 2011. Am început ca şi consilier de proiecte pe atunci, când filiala din Germania era încă la început şi avea mare nevoie de o structură şi o direcție bine definită. A fost o provocare frumoasă, pe care împreună cu colegii mei, zic eu, am depășit-o cu succes. În anul 2012 am preluat funcția de coordonator-adjunct iar de câteva luni am onoarea să coordonez filiala LSRS Germania. De-a lungul timpului am avut posibilitatea să particip la cele mai variate proiecte, însă cred că cel mai important şi deopotrivă solicitant eveniment pentru filiala LSRS Germania , a fost planificarea şi realizarea lansării noastre oficiale ca şi filială. A fost un eveniment extrem de important pentru că a implicat, în primul rând, poziționarea noastră ca organizație în relația cu instituțiile şi organizațiile partenere din Germania.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Timpul pe care îl aloc săptămânal LSRS variază în funcție de perioadele în care se găsesc proiectele filialei noastre. În general acesta variază între 6 şi 10 ore. Solicitante sunt în special perioadele în care este necesară planificarea, structurarea şi scrierea unui plan pentru realizarea unui proiect, faze de obicei scurte (1-2 săptămâni) în care timpul alocat LSRS poate ajunge şi la 15 ore pe săptămână.

Ce îți place în LSRS?
Ca şi membru al LSRS am avut posibilitatea să cunosc foarte multe persoane cu aceleași aspirații ca şi mine. Oameni care doresc să schimbe imaginea României în străinătate şi care sunt pregătiți să dea ceva înapoi societății care i-a format. Cred că numai împreună putem reuși să schimbăm ceva şi este meritul LSRS că a pus bazele unei astfel de comunități.

Ai fost ales Voluntarul lunii iunie, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Faptul că am fost ales voluntarul lunii mă bucură în mod deosebit şi doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru acest lucru. Este un semn de recunoștință pentru activitatea mea în echipa şi mă motivează în mod deosebit să continui pe acest drum chiar dacă timpul devine din ce în ce mai puțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu