30 aprilie 2013

Voluntarul Nou al Lunii Aprilie: Andreea Mitran (LSRS Danemarca)

Andreea, spune-ne mai multe despre tine.
Mă numesc Andreea Elena Mitran, am 20 de ani și sunt studentă la Academia Lillebaelt, programul Marketing Management,  din Danemarca, Odense și simultan la Facultatea de Litere, Engleză-Spaniolă, la Universitatea din Craiova. În iulie 2012 am absolvit Colegiul Național Carol I, iar în august 2012 am ajuns în Danemarca.
Timpul meu este împărțit între proiectele din mediul academic și proiectele la care particip benevol pentru dezvoltarea mea profesională, implicit LSRS.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?
Sunt membru LSRS din februarie 2013 și dețin funcția de consilier Dezvoltare. „ BRAINetwork 2.0.”a fost primul proiect la care am participat și a fost un real succes. Proiectul a avut ca și scop ajutarea studenților români din străinătate în dezvoltarea profesională prin informarea lor despre companiile daneze care operează și pe piața românească. De asemenea, particip activ în programul Mentorat pentru a-i ajuta pe elevii care au nevoie de informații despre studiul în Danemarca.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
În prezent aloc între 3-5 ore pe săptămână. Timpul alocat voluntariatului LSRS depinde foarte mult de proiectele pe care le organizăm și de numărul elevilor care au nevoie de informații. Ultimul nostru proiect, „BRAINetwork 2.0.”, a necesitat mult mai multe ore de lucru, dar a meritat pentru că ,,După muncă vine și răsplata”, iar sentimentul de mulțumire nu are termen de comparație.

Ce îți place în LSRS?
Ce îmi place cel mai mult în LSRS este munca în echipă și implicit colegii mei, care sunt niște persoane deosebite de la care am foarte multe lucruri de învățat.
Datorită faptului că proiectele LSRS au ca scop schimbarea imaginii actuale a românilor din străinătate, mă ambiționează pentru că știu cine sunt și știu cine îmi sunt prietenii, iar neaprecierea unor oameni deosebiți este o greșeală gravă. De aceea sunt mândră că fac parte din Liga Studenților Români din Străinătate care participă activ pentru îmbunătățirea imaginii noastre din întreaga lume.

Ai fost ales Voluntarul Nou al lunii aprilie, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Am fost surprinsă când am primit email-ul în care eram informată că sunt unul din voluntarii lunii aprilie, deoarece sunt un membru relativ nou în LSRS. Mă bucur foarte tare că sunt apreciată pentru implicarea mea, iar această desemnare mă motivează și mai mult în activitățile desfășurate ca membru LSRS.

Un comentariu: